Suupisted – mõistlik jätk jõuluaja vaaritamisele
1. Kiirmarineeritud lõhesuupisted
2. Piparkoogi-juustusuupisted
3. Pika saia suupisted
4. Kartuli-soolalõhesuupisted kodujuustuga
5. Peekoni-oliivisuupisted
6. Üleküpsetatud kõrvitsasuupisted
7. Hõrgud kurgisuupisted
8. Friteeritud Camembert
9. Kilukeerud
10. Krõbedad juustupallid
11. Lumekrabivaht kreekeritega
12. Krõbedad juustuküpsised
13. Munasalat rukkileival
6 ruutu koorikleiba (3 x 3 cm)
salatilehti
võid
3 keedetud muna
3 sl jogurtimajoneesi
1 marineeritud kurk
musta pipart
soola
Haki munad ja kurk. Maitsesta majonees soola ja pipraga. Sega hakitud munad ja kurk õrnalt kastmega kokku. Määri leibadele võid, aseta peale salatileht, sellele omakorda lusikatäis salatit. Kaunista tilli või murulauguga.
14. Täidetud küüslauguseened
u 200 g šampinjone
170 g võid
6 peeneks hakitud küüslauguküünt
2 ½ dl riivsaia
1 sl hakitud tüümjani
1 lahtiklopitud muna
Eemalda seentelt jalad ja aseta ahjuplaadile. Sega kausis pehme või küüslauguga. Jaga 2/3 segust seente sisse. Sulata ülejäänud või paksupõhjalises potis ja pane hulka saiapuru. Hauta kuni saiapuru on kuldkollane. Lisa tüümjan ja muna, maitsesta soola ja pipraga. Tõsta segu seente sisse. Küpseta 180 kraadises ahjus 15 minutit. Serveeri soojalt või külmalt. Tõhusama ampsu saad kui pakud seeni röstitud leival, mille oled seenekujule vastavalt ümmarguseks lõiganud.
15. Külmad kalapallid
Raili Mikk
400 g graavilõhet
1 väike punane sibul
1 sidruni koor
0,5 tl sidrunimahla
2 sl tilli
2 tl hakitud ingveri
wasabi kaste
Haki lõhefilee hästi peeneks, kas noa või köögikombaini abil. Peenesta sibul ja ingver. Sega kõik ained kokku ja veereta tainast pisikesed pallid. Aseta pooleks tunniks külma. Paku musta leivaga.
Kommentaarid (0)