Foto: Daisy Lappard
Retseptid
28. detsember 2008, 22:00

Pillerkaar aastavahetuse pidulaual

Aasta viimasel päeval tahaks ju midagi head! Eriti kui klaasis kihisevad joovastavad mullid ja pea on pidumõtetest uimas. Väike eriline amps on just see, mis aastale ilusa punkti paneb.

Kalkuniamps mangoga

Koori mango ja lõika viljast väikesed ruudukesed. Võta õhuke viil toorsuitsukalkunit, keera see rulli ja aseta kõige peale mangoruut. Kinnita amps tikuga, et see lahti ei laguneks ja oleks mugav süüa.

Veisefilee pohlamoosiga

Lõika leivast väikesed ruudud ja prae need pannil või ahjus. Aseta leivale väike tükk veise toorsuitsufileed ja sellele vereva oblika leheke. Peale tõsta lusikatäis pohla-küüslaugusalsat. Salsaks kuumuta pannil külmutatud pohlad koos küüslauguga ja lase neil kergelt pehmeks haududa. Samas võid kasutada ka valmispohlamoosi.

Seafilee määrdejuustuga

Määri õhukesele toorsuitsu-seafileele ürtidega määrdejuustu ja lisa väike salatileht. Murra filee kokku, aseta sellele väike marineeritud kurk ja keera filee rulli. Serveeri kas väikesel küpsisel või torka sisse tikk.

Hõrk lõheamps

Määri väikestele saiakuubikutele õhuke kiht toorjuustu ja aseta sellele külmsuitsulõhe ruuduke. Haki kapparid väiksemaks ja sega toorjuustu hulka. Aseta lõheruudule törts toorjuustukreemi ja puista peale veidi kalamarja. Kaunista hakitud murulauguga.

Pähkline piparkook

Küpseta ahjus meeldiva kujuga piparkoogid ja lase neil maha jahtuda. Otsi poest pähklilisanditega juust ja aseta igale piparkoogile väike tükike juustu. Kaabi pirnist lusikaga väikesed kuulid ja pane need juustu peale.

Piparkook sinihallitusjuustuga

Küpseta ahjus meeldiva kujuga piparkoogid ja lase maha jahtuda. Piparkoogi peale lisa väike tükk kreemjat sinihallitusjuustu. Kaunista piparkoogid murakamoosiga.

ALLIKAS: ajakiri Naised