Foto: Jaan Heinmaa
Retseptid
12. november 2008, 22:00

Viljad kodusest köögist

Viimasel ajal on palju räägitud ja retsepte tehtud tänapäevastest lemmikutest, baklažaanist, suvikõrvitsast ja paprikast. Ülekohtuselt on unarusse jäänud meie hea vana raudvara: porgand, kaalikas, kapsas, peet jne. Parim kasvab kodus!

Köögivili annab inimorganismi eksisteerimiseks ja heaoluks vältimatuid vitamiine ja mineraalaineid. Ta on teraviljatoodete kõrval parimaks kiudaineallikaks, koos marjade ja puuviljadega peaks neid sööma umbes pool kilo päevas. Mida erinevamad ja värvilisemad köögiviljad, seda parem. Köögiviljadest saab imelisi suppe, hautisi ja vormiroogi, asendamatud on nad putrudes, kotlettides ja pirukates.

1. Külm peedisupp

2. Praetud nuikapsaburgerid

3. Ahjuköögiviljad chutney`ga

4. Juurviljavorm

5. Meemaitseline kaalikavorm

6. Köögivilja-kartulivorm

7. Mahlane kapsapirukas

8. Peedisalat keedumuna ja Parmesaniga

9. Kapsapada peekoniga

10. Klassikaline Eesti ühepajatoit

11. Iiri pajaroog

12. Maksahautis

13. Raguu metsloomalihast

14. Koorene köögiviljavorm

15. Hakklihapajaroog peediga