Retseptid

Supp - sombuste sügisilmade lemmik 

Raili Mikk, 5. november 2008, 22:00
Supp on üks iidsemaid ja rahvuslikumaid toite. Igal maal on oma iseloomulik rahvuslik supp just seal kasvavatest ja saada olevatest toiduainetest. Ajast, mil inimene tegi esimese savist või kivist õõnsa nõu, hakati liha koos maitsetaimedega vedelikus küpsetama.

See, et supp keedetakse vees või piimas, soodustab toitainete paremat omastamist. Väga suur lisaväärtus suppide juures on see, et me sööme sinna kõrvale vana head tervislikku rukkileiba.

Minestrone, mida võib nimetada itaalia rahvustoiduks

Gazpacho - andaluusiapärane külm suvesupp. (Igal hispaania perekonnal on oma gazpacho)

Rassolnik, vene köögist pärit köögivilja-tangusupp

Seljanka, mille traditsioonilises variandis on vähemalt 5-6 sorti erinevat liha

Ingverimaitseline kana-kookosesupp

Kalaseljanka

Lihtne kalasupp