Retseptid
26. detsember 2007, 22:00

Mida pakkuda aastavahetusel?

Jõulud on möödas, püksirihmad ja seelikuhaagid on uutele mõõtudele sobivaks reguleeritud, aga ukse taga on juba uus pidu - aastavahetus!

Uusaastapidu on hoopis teist masti üritus kui jõulud. Siin ei istuta küünlavalguse paistel, ei veerita salmi, ei kuulata kirikukoori. Oh ei! Ees ootab hoogne ja kontrolli alt väljunud pralle, kus pauguvad üksteise võidu šampanjakorgid ja ilutulestik, mürtsub muusika ja inimesed naeravad valjult, tantsupõrandal võib näha üleloomulikku akrobaatikat ja kõik on veidi kergemeelsed - tegemist on peoga, mille värvikamaid detaile asjaosalised tihti meenutada ei suuda või ei taha.

Igatahes on selge, et peolaual seaprae ja hapukapsaga jätkata ei saa, see murraks tugevamadki meie seast.

Pika laua asemel on mõistlik katta rootsi laud, mis võimaldab seltskonnal vabalt ringelda ja sundimatult suhelda.

Rõhku tasub panna huvitavatele suupistetele ja kokteilsalatitele, mida on mugav ka püstijalu süüa.

Pakutavas peaks olema valikuid, mis sobivad uusaastaöö kohustusliku elemendiga - šampanja või vahuveiniga. Näiteks kerged kalasuupisted ja maasikamaiused on igati sobilikud. Eestlaste pidu küll ainult šampanjaga ei köeta, seepärast pole vaja šampanja asjaolu iga menüüelemendi valiku juures arvestada.

Kuna uusaastaööl pole peolaud lookas suurte toidukuhilate all, siis on teil vabamad käed laua kaunistamisel - voogavad kangad, lillevanikud jne.

Lisaks veel peotäis retsepte toidutare.ee'st, mis sobivad kenasti uusaastaöö suupistelauale, küllap leiate sellest valikust ka midagi enda peolauale.

Suupistesai lõhemarjaga

Juustu-

suupistekandik

Parmesanilaastud

Šampin-

jonid peekoniga

Filorullid punase pestoga

Väikesed fetajuustupirukad

10 minuti lõhe siidrimarinaadis

Vahuveinitarretis maasikate ja vahukoorega

Meetrühvlid

Dessertveini-

jäätis