Toiduuudised
1. november 2006, 22:00

Aasta parim kokaraamat on „Marjaraamat”

Täna alanud messi FoodFest 2006 raames kuulutati konkursi “Aasta kokaraamat”võitjaks Maire Suitsu ja Lia Virkuse „

Täna alanud messi FoodFest 2006 raames kuulutati konkursi “Aasta kokaraamat”võitjaks Maire Suitsu ja Lia Virkuse „Marjaraamat”. Raamatu kirjastaja on Ajakirjade Kirjastus. Parimaks tõlkeraamatuks tunnistati Maalehe poolt välja antud „Kastmeraamat”.Konkursil osalesid veel Ajakirjade Kirjastuse raamatud “Kohviraamat”, “Köögiviljaraamat”, “Pastaraamat”, Agro TTP “Kulinaaria”, Varraku “Täielik kokaraamat” ja “Liha” ning Suur-Eesti Raamatuklubi poolt välja antud "Eesti kokkade kokaraamat".Profexpo ja Eesti Kirjastuste Liidu poolt koostöös juba teist aastat korraldatava konkursi eesmärgiks on tunnustada Eesti kokaraamatute autoreid ja traditsioone.Eelmine aasta võitis konkursi Angeelika Kangi kirjutatud „Šokolaadiraamat”. Parima kokaraamatu selgitatamisel võttis žürii arvesse raamatute sisu, kujundust, praktilisust ja trükiste kvaliteeti.Lisaks valmistasid žüriisse kuulunud professionaalsed toidutegijad ning ka Teeninduskooli veel algajad kokad iga nominendi raamatust ühe roa. Võitjaraamatu retseptidest langes valik juhuse tõttu jogurtitarretisele pohla-iirise kastmega.Žüriisse kuulusid Eesti Ekspressi köögitoimetaja Siivi Kirikal, ajakirja Profiköök peatoimetaja Ene Ojaveski, restorani Senzo peakokk Andres Rahula, Eesti Kirjastuste Liidu tegevdirektor Kristiina Raid, Tallinna Teeninduskooli õppejõud Milvi Kasemägi, Tallinna Teeninduskooli õpilasesindus ning kujunduse ekspert Tõnu Kaalep Eesti Ekspressist.Osalenud raamatutest on 2.-4. novembril toimuval FoodFestil ka näitus.