Retseptid

Mustikamuffinid 

Merilin, 7. september 2006, 21:00
12. Täidetud vormid. Küpsetada 200 kraadini eelsoojendatud ahjus umbes 20 minutit. Foto: Merilin
Kutsu sõbrad külla ja paku maitsvaid mustika muffineid :)

1 kanamuna

1 dl suhkrut

50 g võid

½ dl hapukoort (võib teha ka ilma)

1 dl värskeid või külmutatud mustikaid

1,5 dl nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

Vahusta toasoe või ja suhkur.

Lisa muna ja jätka vahustamist.

Sega kokku jahu, küpsetuspulber ja vanillisuhkur.

Lisa saadud segu või-munavahule (segamiseks võib kasutada mikserit kõige aeglasemal käigul).

Kõige lõpuks lisa hapukoor ja mustikad (sega lusikaga!).

Vala taigen muffinivormi ja küpseta 200 kraadi juures umbes 20 minutit.

NB! Hapukoor muudab muffinid muredamaks ja nad kerkivad paremini.

Kuna taignakogus on väike, siis on seda väga mugav valmistada miserkannus.

Piltidel kogus kahekordne ja välja tuleb sellest poolteist pannitäit, kui teha natuke madalamad muffinid, siis kaks pannitäit.