Retseptid

Paprikakala 

Toidutare, 3. august 2006, 21:00
09. Rullide vahele kallata 1-2 cm kõrguselt kohvikoort või koore ja puljongi segu ning puistata sellesse hakitud peterselli ja soovi korral sõrmeotsaga soola (puljongile pole soola vaja lisada). Küpsetada 200 kraadini eelsoojendatud ahjus kuni kala on küps ja paprika pehme - ca. pool tundi olenevalt rullide paksusest.Foto: Merilin
Valget kalafileed (pildil latikas) Paprikat vastavalt värvieelistusele Sulatatud juustu Kohvikoort o…

Valget kalafileed (pildil latikas)

Paprikat vastavalt värvieelistusele

Sulatatud juustu

Kohvikoort olenevalt vormi suurusest

Väikseid värskeid kartuleid

Soola

pipart

hakitud siledalehelist peterselli

1. Vaja läheb

2. Kala fileerida, puistata vahele soola ja pipart, soovi korral piserdada sidrunimahlaga ja jätta maitsestuma.

3. Kartulid pesta harjaga ja panna soolasesse vette keema.

4. Paprika puhastada ja lõigata paari sentimeetri paksusteks viiludeks.

5. Maitsestatud kalafilee lõigata parajateks juppideks.

6. Fileejupid keerata rulli ja panna paprikaviiludesse.

7. Kalale asetada lusikatäis sulatatud juustu.

8. Rullid laduda mõõdukate vahedega kõrge servaga küpsetusvormi.

9. Rullide vahele kallata 1-2 cm kõrguselt kohvikoort või koore ja puljongi segu ning puistata sellesse hakitud peterselli ja soovi korral sõrmeotsaga soola (puljongile pole soola vaja lisada). Küpsetada 200 kraadini eelsoojendatud ahjus kuni kala on küps ja paprika pehme - ca. pool tundi olenevalt rullide paksusest.

10. Serveerida keedetud värske kartuliga. Head isu!