Foto: Merilin
Retseptid
11. juuli 2005, 21:00

Maasika toorjuustuparfee krõbedas vahvlis

300 g maasikaid 200 g maitsestamata lahjat toorjuustu 2 dl maitsestamata jogurtit …

300 g maasikaid

200 g maitsestamata lahjat toorjuustu

2 dl maitsestamata jogurtit

1,5 dl suhkrut

2 tl vanillsuhkrut

Purusta maasikad koos suhkruga sauseguri abil. Mikserda kokku toasooja toorjuustu ja jogurtiga ning lisa maitseained. Kalla segu külma veega niisutatud toruga koogivormi või muusse järske temperatuurimuutusi taluvasse anumasse. Kata fooliumi või kilega ning pane vähemalt 6–7 tunniks külmutuskambrisse. Serveerimiseks kasta anum kuni servani mõneks sekundiks kuuma vette ja kummuta parfee vaagnale. Lase enne laualeviimist külmkapis 20 minutit tempereeruda.

Krõbedad vahvlid (vanaema retsept)

150 g sulatatud margariini

1,5 dl suhkrut

2 muna

4 dl jahu

2 dl piima (vajadusel rohkem)

maitse järgi vanillsuhkrut, sidrunikoort

Taigen segatakse vispli abil kokku koostisainete järjekorras.