Kodutehtud koorekaramelli-kommid

Foto: Unsplash
Toiduuudised
4. november 2021, 11:12

Lugu ilmus aastal 2004

HEAD RAHVUSVAHELIST KOMMIPÄEVA! Valmista ise vanakooli pehme karamell, siit leiad põhjalikud nipid ja retseptid!

Maailmas tähistatakse täna kompvekipäeva, mille juured ulatuvad 13. sajandisse, mil Euroopas hakkasid levima suhkrut ja maitseainetest voolitud maiused. Meie vaatame täna otsa aga pehmele koorekaramellile, mille võidukäik algas 19. sajandil.

Mis aga on pehme koorekaramell, mis kannab inglise keeles nime fudge (hääld. fadzh)? Suur kulinaarialeksikon toob märksõna fudge all järgmise teksti: väga pehme karamell(kompvek), mis suus kiiresti sulab; maitsestatakse puuviljade, pähklite, shokolaadi, kohvi ja muu taolisega,  lõigatakse jahtunult nelinurkseteks tükkideks.

Edasi lugemiseks: