Toiduuudised

Kolm soovitust kvaliteetse koduveini valmistamiseks (1)

Toimetas Aare Kartau, 12. märts 2019 15:50
Eelmisel aastal koduveini- ja siidrikonkursil osalenud joogid.Foto: Arno Mikkor
Eesti Väikepruulijate Liit ja Valgejõe Veinivilla korraldavad sel aastal juba üheksandat korda koduveini- ja siidrikonkurssi. Kuidas hobipruulijate seas populaarsel konkursil võitu püüda ning kvaliteetset jooki valmistada – selleks jagab soovitusi eelmise aasta võitja Meelis Kask.

Tartumaalt pärit Meelis Kask, kes võitis möödunud aasta konkursi oma kolm aastat vana pihlakaveiniga, tõdeb, et kvaliteetne tooraine on hea veini alustala, kuigi sellest üksi ei piisa. Hobitegijast veinimeister Kask toob välja kolm soovitust, kuidas ta ise võiduveinini jõudis.

Ise mees enda valmistatud veine ei joo – ta on nimelt veinimeistrile täiesti ebasobival moel täiskarsklane, kellele lihtsalt väga meeldib veinivalmistamise protsess. Veinide maitsed sätib paika Meelise kaasa. 

Meelis Kask võitis eelmise aasta ühe peaauhinnana võimaluse toota oma võiduvein professionaalsel tasemel. Valgejõe Veinivilla perenaise Tiina Kuuleri juhendamise ja abiga tehtud veinist sai staažikas veinimeister Kask nii palju indu, et asus kohandama ka oma Rannu vallas asuvat talu ametlikuks veinitootmiseks. Sel aastal oodatakse konkursile kodus valmistatud rüüpeid 21. aprillini.