Vegan toidud

Vitamiinisalat punase kapsa, porgandi ja rohelise sibulaga 

Tiina Lebane, 27. veebruar 2019, 12:28
Foto: Jaan Heinmaa
Mida rohkem värve, seda rohkem kõike kasulikku! Kapsa lillakaspunane, porgandi oranž ja sibulavarte roheline on silmalegi ilus, rääkimata siis kasulikest taimsetest kiudainetest ja vitamiinidest, mida siin on tõesti ohtrasti. Kõik selle seob tervikuks vinegeretikaste, mille üllatuslik koostiaine vanillisuhkur paneb i-le täpi peale! Tee salatit korraga rohkem ja hoia külmkapis, sest seistes maitsed ühinevad ja kõik maitseb iga päevaga veel paremini. Sõbrannadele serveeri kasvõi pokaalist 

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: kuni 20 min
20 minutit + paar tundi külmkapis

Koostisosad
SALAT
400 g Punane kapsas
4 tk Suur porgand
4 tk Kevadsibula pealsed
KASTE
1 tk Suur küüslauguküüs, purustatud
1 spl Teraline sinep
0.5 dl Oliiviõli
0.5 dl Naturaalne õunaäädikas
3 tl Mesi
1 tl Vanillisuhkur
1 tl Cayenne pipar
0.5 tl Sool
0.5 tl Purustatud must pipar
Serveerimiseks hakitud värske petersell

Valmistamine

1. Riivi punane kapsas või purusta köögikombainis, koori porgandid ja riivi jämedalt, viiluta sibulapealsete roheline ja valge osa. Sega salatiained omavahel.

2. Sega kokku kõik kastme koostisained, vala salatile ja sega korralikult läbi. Maitse ja lisa maitseaineid, mida rohkem tunda tahaksid.

3. Hoia salatit paar tundi (või rohkemgi) enne söömist külmkapis, et maitsed paremini ühtlustuksid. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee