Koostisosad
150 g Või
750 g Ploomid
5 tk Muna
3 dl Suhkur
150 g Hapukoor
2.5 dl Nisujahu
2.5 dl Täistera odrajahu
2 tl Küpsetuspulber
Pealeraputamiseks tuhksuhkur
Valmistamine
16 tk
1. Sulata või ja lase jahtuda. Poolita ploomid, eemalda kivid ja lõika viljaliha suuremateks või väiksemateks tükkideks, kuidas rohkem meeldib.
2. Vahusta munad suhkruga ning sega hulka jahtunud või, hapukoor ja küpsetuspulbriga segatud jahud. Sega tainasse ploomitükid.
3. Tõsta tainas kõrgemate äärtega ahjuplaadile (30x40 cm) ja tasanda pealt.
4. Küpseta 180-kraadises ahjus 45‒50 minutit, kuni kook on helepruun ja sissetorgatud tikk väljub puhtana. Lase jahtuda. Puista peale tuhksuhkrut ja lõika ruutudeks.
Kommentaarid (0)