Küpsetised

Ploomi-plaadikook 

Pille Enden, 16. august 2018, 10:34
 Jaan Heinmaa
Suur ja pehme kook valmib üsna lihtsalt, vaja vaid kõik ained kokku segada ja plaadile panna. Kook saab veelgi mahlasem, kui seda serveerida vaniljejäätise või -kastmega. 

Koostisosad
150 g Või
750 g Ploomid
5 tk Muna
3 dl Suhkur
150 g Hapukoor
2.5 dl Nisujahu
2.5 dl Täistera odrajahu
2 tl Küpsetuspulber
Pealeraputamiseks tuhksuhkur

Valmistamine

16 tk

1. Sulata või ja lase jahtuda. Poolita ploomid, eemalda kivid  ja lõika viljaliha suuremateks või väiksemateks tükkideks, kuidas rohkem meeldib.

2. Vahusta munad suhkruga ning sega hulka jahtunud või, hapukoor ja küpsetuspulbriga segatud jahud. Sega tainasse ploomitükid.

3. Tõsta tainas kõrgemate äärtega ahjuplaadile (30x40 cm) ja tasanda pealt.

4. Küpseta 180-kraadises ahjus 45‒50 minutit, kuni kook on helepruun ja sissetorgatud tikk väljub puhtana. Lase jahtuda. Puista peale tuhksuhkrut ja lõika ruutudeks.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee