Lõunasöögi retseptid

Röstitud peet hapukoore-mädarõikakastmes 

Pille Enden, 14. august 2018, 09:55
Foto: Jaan Heinmaa
Röstitud peedid sobivad nii kergeks eineks kui lihaprae lisandiks. Kergema roa saad, kui asendad hapukoore Kreeka jogurtiga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
15 minutit + 40-45 minutit ahjus

Koostisosad
1.3 kg Väikesed peedid
3 spl Oliiviõli
2 tl Köömned
2 tl Kuivatatud tüümian
2 dl Hapukoor
2 spl Mädarõigas
3 spl Hakitud till
25 g Röstitud sarapuupähklid
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 220 kraadini. Koori peedid ja lõika suuremateks tükkideks. Nirista peale õli ja riputa köömned ning tüümian. Maitsesta soola ja pipraga, sega hästi läbi. Pane ahjuvormi.

2. Küpseta ahjus 40-45 minutit või kuni peedid on pehmed. Sega hapukoor ja mädarõigas, maitsesta soolaga. Sega kaste peetidega. Raputa peale hakitud tilli ja hakitud pähkleid.