Lõunasöögi retseptid

Kartulisalat soolakurgi, vutimunade ja sinepikastmega 

Pille Enden, 14. august 2018, 09:46
 Jaan Heinmaa
Kerges salatis on aukohal värske kartul ja kui neid salatisse panna erivärvilisi, saab salat eriti põneva välimuse.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
600 g Kartulid
10 tk Vutimuna
1 tk Punane sibul
2 tk Värske soola- või marineeritud kurk
1 suur peotäis Rukolalehed
4 viilu Peekon
SINEPIKASTE
3 spl Valge veini äädikas
0.75 dl Oliiviõli
1 tl Suhkur
1 spl Dijoni täisterasinep
2 spl Hakitud petersell
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Koori kartulid ja lõika suuremateks kuubikuteks. Keeda soolakas vees pehmeks, 10-12 minutit. Kurna ja pane korraks pliidile tagasi, et need kuivaks aurutada. Lase jahtuda.

2. Pane vutimunad külma veega keema. Kui vesi on keema hakanud, lase 1 minut keeda, keera kuumus maha ja lase veel 1 minut kuumas vees seista. Võta pliidilt ja kalla peale külm vesi.

3. Sega kokku kastme ained. Koori sibul ja lõika õhukesteks ratasteks. Lõika kurgid kuubikuteks. Sega kartulid, poolitatud munad, sibul ja kurgid esmalt omavahel ja siis kastmega. Prae peekoniviilud pannil krõbedaks. Sega salatisse rukolalehed ja pane peale peekoniviilud

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee