Retseptid
10. august 2018, 14:16

Urve: Ah et ei söö subprodukte?

Saadan ka siia konkursile retsepti, millega osalesin EV 100 retseptivõistluse konkursil Toiduakadeemias ja mis pääses "Tänapäevane eesti köök" raamatusse. Kanapugu-toorjuustupallid retsept sündis tahtmisest teha oma mehele natuke nalja. Tema ei söö subprodukte - ei magu, ei pugu ega muud sellist. Tegin oma pallikesed valmis ja pakkusin talle, sõi ja talle meeldisid. Küsisin, et mis sa arvad, mis see nüüd oli, mida sa sõid. Ta arvas, et no mingid lihapallid olid. Kui ütlesin, mis need tegelikult on, siis ta arvas, et polegi neil pugudel häda midagi- kõlbavad täiesti süüa.

Retsept:

500 g kanapugusid

1 keskmine sibul

1 väike porgand

2 loorberilehte, tiba vürtsi

150 g murulauguga toorjuustu

värsket peterselli

petersellivarsi pugude keetmiseks

mädarõigast

ja nii 50-60 grammi seemneid (lina, päevalille-, seesami)

Pane puhastatud pugud külma veega potti, lase keema tõusta, korja vaht ära. Kalla vesi ära, pese pugud külma veega ja pane uuesti külma veega ca 45 minutiks koos sibula, porgandi, petersellivarte, vürtsi ja loorberiga keema.

Kurna sõelal, jahuta külma veega ja aja läbi hakklihamasina. Jahuta hoolega, sega toorjuustu, hakitud peterselli, soola, pipra ja riivitud mädarõikaga. Vormi pallikesed ja veereta seemnesegus. Lase külmkapis taheneda. Igavesti mõnusad, mahlased ja toredad ampsud.