Supi moodi Ühepajatoit
Veiseliha suhkrukondiga 0,500
Sealiha 0,500 (võib olla suitsuliha või mõlemad)
Lambaliha 0,500
Vesi ca 3L
Köögiviljade kogus vastavalt oma soovile kuid mitte nii palju, et varjutaksid rikkaliku lihapuljongi.
Porgand (terved)
Kaalikas (jämedad viilud)
Kartul. (terved või poolitatud)
Kapsas (lohud)
Terapipar
Tilli-peterselli varred
Sool
Loorber
Petersell
Aseta liha suuremasse supipotti, vala peale külm vesi ja keeda liha pehmeks (korja vahepeal vaht ära). Tõsta liha välja. Vala vajadusel puljongisse juurde keedetud kuum vesi. Lisa köögiviljad valmiduse järjekorras, maitsetaimed, pipar, sool.
Kui köögiviljad on pehmeks keenud, võta maitseained välja ja pane veidi väiksemaks lõigatud liha tagasi puljongisse, keeda kergelt läbi.
Lase mõnikümmend minutit toidul rahuneda.
Serveerimisel lisa taldrikusse rohkelt peterselli
Retsept üha enam populaarsust võitvast lehtpeedist
Lehtpeedi püreesupp
Lehtpeet (suur kimp) 0,400-0,500
Puljong 1-1,5L
Või 0,100
Küüslauk 2 küünt (soovi korral)
Mugulsibul 1tk
Suitsujuust 0,150
Vahukoor 0,250
Suitsuribi 0,100- 0,150
Toiduõli 0,020
Pipar purustatud
Sool
Petersell
Lõika lehtpeedi rootsud välja, tükelda, prae võis kergelt läbi ja vala kuuma puljongisse. Keeda ca 20-30 minutit. Rebi lehtpeedi lehed ja lisa puljongisse koos pipra, peterselli sibula ja küüslauguga. Keeda 10-15 minutit, lisa tükeldatud suitsujuust ja vahukoor. Kui juust on sulanud püreesta saumikseriga siidjaks püreeks.
Prae suitsuribi ribad kuumas õlis krõbedaks ja serveeri koos supiga.
Kommentaarid (0)