Kastet jäi veel järgi ja kuna järgmisel päeval oli plaanis väljasõit mökkisse ehk suvemajja, siis võeti ülejääk karbiga kaasa ja söödi külmalt leivaga... Pereisa sõnul polnud ta kunagi midagi n i i maitsvat saanud. Minu hämmeldus oli muidugi suur, sest seal müügil olevad asjad tundusid ikka palju maitsvamad.
Minu jahukastme retsept:
2 sibulat
2 sl jahu
2 klaasi kartulikeeduvett
2 spl võid
Maitsestamiseks soola, näpuotsaga suhkrut
Pruunista tükeldatud (mitte liiga väikseks) sibul võis, lisa jahu ja sega kiirelt, kuni jahu on helepruun. Tõsta pann kõrvale ja lisa kogu aeg segades kartulikeeduvedelik. Kui kaste on ühtlane, tõsta pliidile tagasi ja keeda madalal kuumusel ca 10 min
Maitsesta soolaga vastavalt vajadusele (keeduvesi on juba soolane) ja tibakese suhkruga (toob maitse välja). Soovi korral võib lisada hapukoort, kuid ise eelistan ilma. Peale võib puistata ka maitserohelist.
Head isu!
Kommentaarid (0)