Foto: Panthermedia/Scanpix
Retseptid
9. august 2018, 11:36

Ülle K: Ja liha ei olegi sees...

Väga paljud meie hulgast ei armasta tatart. Ühe minu tuttava mees ütleb, et tal hakkab juba tatra lõhnast halb, rääkimata veel selle söömisest. Otsustasin ta panna natuke proovile ja tegin siis tatrast kotletid. 

Süda jättis lööke vahele, kui need tema ja ta poja ette ilusti serveerisin. Ise lasin ruttu kööki jalga, sest mine sa tea, mis sealt oleks tulnud...! Natuke aega läks mööda, kui kuulen , et küsitakse "Ülle, kuule mis lihast Sul need tehtud on? Väga maitsvad on!". No mida teha, kas öelda, et siin polegi liha, vaid hoopis tatar. Ega pääsu polnud, pidin tunnistama , et tegin talle natuke tünga ja petsin nii peenelt ära. " Ja liha ei olegi sees?" oli esimene küsimus.

Nüüd vahetevahel küsitakse "Ülle, millal sa jälle neid niiii häid kotlette teed?" See ei ole olnud viisakusest, vaid ta on tõesti neid armastama ja sööma hakanud!

Panen siis retsepti kirja:

2 sl tatart

1 tl jahvatatud mandleid

1/2 tassi köögiviljapuljongit

1 riivitud porgand

1 küüslauguküüs

1muna

2 sl riivitud juustu

maitsestamiseks soola ja pipart

2 sl jahu

Rösti pannil tatar ja mandlid rasva lisamata. Kalla siis peale puljong ja hauta 20 minutit. Jahuta segu ära. Lisa porgand, pressitud küüslauk, muna, juust, jahu ja maitseained.

Vormi kotletid ja prae pannil.

HEAD KATSETAMIST!