Foto: Britt Paju
Kiudainerikkad toidud
21. mai 2018, 04:24

Kana-nuudlisupp

Koostisosad
1 l Ahjukanapuljong
2 dl Järele jäänud ahjukana tükeldatuna
1 spl Hakitud inver
2 tk Hakitud küüslauguküüs
8 tk Pruun šampinjon
1 dl Külmutatud herned
100 g Nuudlid
2 spl Sojakaste
1 tl Seesamiõli
Sool
Must pipar
Hakitud roheline sibul
AHJUKANAPULJONG
2 tk Ahju- või grillkanast järele jäänud "karkass"
Köögivili
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Tükelda kanaliha. Keeda või leota nuudlid vastavalt pakendi juhistele, kurna. Lase puljong keema, lisa ingver ja küüslauk ning keeda keskmisel kuumusel umbes 5 minutit.

2. Haki seened ja lisa puljongisse koos kana, sojakastme ja seesamiõliga. Lase paar minutit keeda, seejärel lisa herned ja nuudlid, lase veel kord keema tõusta ning võta pott tulelt.

3. Maitsesta supp pipra ja vajadusel soolaga, lisa hakitud roheline sibul ja serveeri.

Ahjukanapuljong

Pane kana(d) potti ja vala peale nii palju vett, et kana oleks kaetud. Lase vesi keema ja vala sekka köögiviljad. Keera tuli nõrgaks ning lase potitäiel tunnike podiseda. Maitsesta soola-pipraga ja meelepäraste ürtidega. Lase veel 10 minutit kaane all maitsestuda ja seejärel kurna läbi peene sõela, millele on asetatud marlitükk. Kasuta supis, hautises vm. Ülejäägi saad ka portsjonikarpides sügavkülmutada.