Foto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
21. mai 2018, 03:30

Rabarberi-vaarikakook pistaatsiapähklitega

Hõrk kevadine plaadikook, mis kaob kohvilaualt hetkega. Kui aga soovid küpsetada väikest kooki, jaga kogused neljaga – nii saad sama pisikese koogi nagu pildil.

Koostisosad
PÕHI
200 g Või
6.5 dl Nisujahu
4 dl Suhkur
75 g Mandlijahu
2 tl Küpsetuspulber
1 tl Sooda
1 tk Sidrun
2 dl Hapupiim või keefir
2 dl Rõõsk koor 35%
2 tk Muna
TÄIDIS
1 l Rabarberitükid
2 dl (Külmutatud) vaarikad
PURUSEGU
75 g Toasoe või
2.5 dl Nisujahu
1.5 dl Suhkur
0.25 tl Sool
PEALE
2 dl Kooritud pistaatsiapähklid või mandlid

Valmistamine

30tk

1. Sulata põhja jaoks või. Sega omavahel kuivained. Riivi hoolikalt pestud sidruni kollane kooreosa, pigista välja mahl. Lisa kuivainesegule sidrunikoor ja -mahl, keefir, koor, munad ning sulavõi. Sega ühtlaseks tainaks. Kalla küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Sega puruained omavahel.

2. Tükelda pestud rabarberivarred 1–2 cm tükkideks (või poolita pikuti 2–3 kangiks ja lõika vormilaiusteks tükkideks). Laota rabarberid pirukale, samuti vaarikad (külmutatud vaarikaid ära sulata). Puista peale purusegu ja pähklid või mandlid. Küpseta eelkuumutatud ahjus 175 kraadi juures 45 minutit või kuni kook on küpsenud.