Foto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
16. mai 2018, 14:22

Rabarberikreem

Valmista hapukalt hõrk rabarberikreem soovitatavalt eelmisel päeval, et see oleks serveerimisel külmkapikülm. Rabarberikreem ise on tuletatud kuulsast Inglise sidrunikreemist lemon curdist.

Koostisosad
200 g Rabarber
0.5 dl Vesi
3 tk L-suurus munakollane
1 dl Moosisuhkur
1 spl Maisitärklis
75 g Või

Valmistamine

3dl

1. Pese ja tükelda rabarber, tõsta potti. Lisa vesi, suhkur ja keeda pehmeks, umbes 5 minutit. Püreesta sauseguriga ja lase jahtuda.Vispelda munakollased suhkru ja maisitärklisega, sega jahtunud rabarberisegusse.

2. Tõsta pott tagasi pliidile ja kuumuta pidevalt segades keemiseni, tõsta kõrvale ja sega käsivispliga veel umbes 2 minutit. Lõika või kuubikuteks ja sega kuuma kreemi sisse. Lase jahtuda külmkapikülmaks.