Foto: Jaan Heinmaa
Väherasvased toidud
21. mai 2018, 04:50

Kevadine salat röstitud rabarberi ja maasikatega

Rösti värsket rabarberit ahjus ja lisa salatisse. Magushapuka salatikastme saad otse ahjupannil, kus oled rabarberit oliiviõli ja meega röstinud.

Koostisosad
AHJURABARBER
4 vart Rabarber
2 spl Vedel mesi
2 spl Oliiviõli
Sool
SALAT
100 g Meelepärased salatilehed
300 g Maasikad
0.5 tk Pikk kurk
2 tl Kanepi- või seesamiseemned
1 tk Suur avokaado
Till
Must pipar

Valmistamine

1. Pese rabarberivarred ja tükelda 5sentimeetristeks tükkideks. Laota küpsetuspaberiga ahjuplaadile, nirista peale mett ja oliiviõli. Puista peale soola, küpseta 200 kraadi juures umbes 10 minutit.

2. Pese ja kuivata salatilehed (võimalusel salatikuivatis), lõika kurk viiludeks. Rösti seemned kuumal kuival pannil. Laota salatilehed vaagnale, peale maasika-, avokaado- ja kurgiviilud. Laota peale ka rabarberid, puista üle seemnetega. Kaunista hakitud värske tilliga, jahvata peale musta pipart ja nirista üle rabarberite küpsetusleemega.