Väherasvased toidud

Kevadine salat röstitud rabarberi ja maasikatega 

Lia Virkus, 21. mai 2018, 04:50
Foto: Jaan Heinmaa
Rösti värsket rabarberit ahjus ja lisa salatisse. Magushapuka salatikastme saad otse ahjupannil, kus oled rabarberit oliiviõli ja meega röstinud.

Koostisosad
AHJURABARBER
4 vart Rabarber
2 spl Vedel mesi
2 spl Oliiviõli
Sool
SALAT
100 g Meelepärased salatilehed
300 g Maasikad
0.5 tk Pikk kurk
2 tl Kanepi- või seesamiseemned
1 tk Suur avokaado
Till
Must pipar

Valmistamine

1. Pese rabarberivarred ja tükelda 5sentimeetristeks tükkideks. Laota küpsetuspaberiga ahjuplaadile, nirista peale mett ja oliiviõli. Puista peale soola, küpseta 200 kraadi juures umbes 10 minutit.

2. Pese ja kuivata salatilehed (võimalusel salatikuivatis), lõika kurk viiludeks. Rösti seemned kuumal kuival pannil. Laota salatilehed vaagnale, peale maasika-, avokaado- ja kurgiviilud. Laota peale ka rabarberid, puista üle seemnetega. Kaunista hakitud värske tilliga, jahvata peale musta pipart ja nirista üle rabarberite küpsetusleemega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee