Foto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
21. mai 2018, 04:23

Mascarpone-rabarberikook

Imehea lemmik on vanilli-mascarponevahust rabarberikook, mis üllatab oma meeldiva hapukusega. Retsepti sain mõni aasta tagasi sõber Merritilt, ega tea, kas ta ise seda enam küpsetabki?

Koostisosad
RABARBERIMOOS
500 g Rabarber
3 dl Suhkur
1 tk Vanillikaun
PÕHI
270 g Heledad küpsised (nt Digestive)
100 g Või
TÄIDIS
750 g Mascarpone
300 g Vanillimaitseline kohupiimapasta
1.5 dl Suhkur
1 spl Vanillsuhkur
1 dl Maisitärklis
4 tk Muna
1 dl Rõõsk koor 35%

Valmistamine

12 lõiku.

1. Tükelda rabarber, keeda suhkru ja pooleks lõigatud vanillikaunaga (seemned puhasta noaga potti) 10–15 minutit. Lase jahtuda. Rabarberimoosi võid valmis keeta ka juba eelmisel õhtul.

2. Purusta küpsised ja sega sulavõiga, suru 24–26 cm lahtikäiva vormi põhja. Küpseta 170 kraadi juures 10 minutit. Lase jahtuda.

3. Täidise jaoks vahusta toasoe mascarpone kohupiimapastaga, lisa suhkrud, tärklis, munad ja vahukoor, vahusta kõik läbi. Sega lõpuks hooletult hulka moos ja kalla vormi põhjale. Küpseta 150 kraadi juures ligikaudu tund (või 5–10 minutit kauem, oleneb ahjust). Pealt keskelt peab kook veel võdisema, kui ahjust välja võtad, ainult nii jääb see mahlane ja siidine. Lülita ahi välja ja jäta kook lahtise uksega ahju jahtuma. Tõsta ööseks külma, maitseb parimalt külmana järgmisel päeval.