Foto: Jaan Heinmaa
Tortide retseptid
21. mai 2018, 04:55

Pavlova rabarberikreemi ja maasikatega

Ka pavlova saab kauni uue kevadise kuue rabarberikreemi ja maasikatega. Maitseb lihtsalt imehea! Tee osast munavalgevahust väikesi beseesid, mida pudista serveerides valmis tordile. Kogus 8 lõiku.

Koostisosad
BESEEPÕHI
4 tk Munavalge
2.5 dl Suhkur
3 tl Maisitärklis
1 tl Valge veini äädikas
3 dl Rabarberikreem
TÄIDIS
4 dl Rõõsk koor
2 tl Vanillsuhkur
Soovi korral Limoncello või Coitreau liköör
KAUNISTUSEKS
Maasikad ja väikesed beseed
RABARBERIKREEM
200 g Rabarber
0.5 dl Vesi
3 tk L-suurus munakollane
1 dl Moosisuhkur
1 spl Maisitärklis
75 g Või

Valmistamine

1. Beseepõhja valmistamiseks vahusta munavalged kõvaks vahuks (vähemalt 5 minutit). Lisa vähehaaval suhkur ning lõpu poole ka maisitärklis ja veiniäädikas, vahusta tugevaks vahuks.

2. Tõsta suure lusikaga või pritsi tordipritsiga enamik vahust suure kettana küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pritsi või tõsta lusikaga ka väikesi munavalgevahukuhjasid kõrvale.

3. Küpseta 120kraadises ahjus tund ja jäta besee lahtise ahjuuksega veel tunniks jahtuma. Siiani saad tordi ette valmistada juba eelmisel või üle-eelmisel päeval.

4. Vahetult enne serveerimist vahusta koor vanillsuhkruga, soovi korral lisa tsitruselikööri. Laota beseepõhjale esmalt rabarberikreem ja siis vahustatud koor. Poolita maasikad ja säti kaunilt tordile. Pudista peale väikesi beseesid.

Rabarberikreem

Pese ja tükelda rabarber, tõsta potti. Lisa vesi, suhkur ja keeda pehmeks, umbes 5 minutit. Püreesta sauseguriga ja lase jahtuda.Vispelda munakollased suhkru ja maisitärklisega, sega jahtunud rabarberisegusse. Tõsta pott tagasi pliidile ja kuumuta pidevalt segades keemiseni, tõsta kõrvale ja sega käsivispliga veel umbes 2 minutit. Lõika või kuubikuteks ja sega kuuma kreemi sisse. Lase jahtuda külmkapikülmaks.