Nädala menüü

Nädalamenüü 14. - 20. mai 

Jane Maastik, 14. mai 2018, 02:19
Foto: Jaan Heinmaa
Kevadel, kui teiste puu- ja köögiviljade valmimiseni on veel pikk aeg, pakub meie toidulaual suurepärast vaheldust rabarber, mis on rikas erinevate mineraalainete poolest. Rabarber sisaldab palju kaaliumi, magneesiumi ja rauda. Rabarberi mahlakus ja hapukas maitse annavad taime kasutamiseks toiduvalmistamisel laialdased võimalused. Rabarberit võib lisada nii liharoogadesse, magustoitudesse, küpsetistesse, salatitesse, kastmetesse kui ka hoidistesse. Sobib eriti hästi kombineerimiseks teiste aia- või metsasaadustega. Meeles peab vaid pidama, et rabarberilehtedes ja vähemal määral ka vartes leiduv oblikhape soodustab neerukivide tekkimist, seega  pole pidev suurte koguste tarbimine soovitatav.