Rauarikkad toidud

Grillitud halloumi ja salat kanepiõlikastmega 

Lia Virkus, 14. mai 2018, 02:46
Foto: Jaan Heinmaa
Kanepiõli on ülitervislik ja tugeva pähklimaitsega ning rikastab salatikastet väärtuslike oomega-3- ja oomega-6- rasvhapetega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
200 g Halloumi juust
200 g Kirsstomatid
1 tk Avokaado
3 lehte Rooma salat
Värske münt või basiilik
1 tk Väike punane tšillipipar
Must pipar
2 spl Pealepuistamiseks kooritud kanepiseemned
KASTE
2 spl Kanepiõli (või pooleks oliiviõliga)
1 tk Küüslauguküüs
2 spl Vahtrasiirup või mesi
Meresool

Valmistamine

1. Lõika juust õhukesteks viiludeks, poolita kirsstomatid. Pressi küüslauguküüs, viiluta tšilli õhukeselt.

2. Valmista kaste, loksutades ained omavahel väikeses kaanega purgis segamini.

3. Pruunista juustuviilud pannil või grillil mõlemalt poolt, laota vaagnale. Jaga peale viilutatud avokaado, poolikud tomatid, väiksemaks rebitud salatilehed, tšillirõngad, basiiliku- või mündilehed.

4. Jahvata peale musta pipart. Nirista üle kastmega, puista peale seemneid ja serveeri.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee