Kõige lihtsam jäätise valmistamise meetod! Ingveri lisamine on rangelt vabatahtlik: kui ei maitse, siis pole vaja, kuid annab mahedale jäätisele särtsu.
Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
15 minutit + 6 tundi sügavkülmas
Koostisosad
150 g Rabarber
2 dl Rõõsk koor 35%
1.5 dl Suhkruga kondenspiim
2 spl Mooniseemned
1 cm jupp Ingverijuur
Valmistamine
1. Haki rabarber, pane kastrulisse ja kuumuta kõrgel kuumusel ilma veeta 5–7 minutit, kuni vedelik on aurustunud ja rabarber pehme. Sega hulka riivitud ingver ja jahuta.
2. Vahusta koor pehmete tippudega vahuks. Lisa kondenspiim, jahutatud rabarber ja mooniseemned, vahusta veel 2–3 minutit. Tõsta mass karpi, pane sügavkülma ja külmuta 5–6 tundi.
Kommentaarid (0)