Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
150 g Rukkileib
7 dl Vesi
1 dl Suhkur
Jahvatatud kaneel
Jahvatatud nelk
70 g Rabarber
TOORJUUSTUKREEM
100 g Toorjuust
2 spl Tuhksuhkur
2 spl Liköör Vana Tallinn
1 dl Rõõsk koor 35%
RABARBERIMOOS
50 g Rabarber
1 spl Suhkur
1 spl Maisitärklis (pluss külm vesi 1 spl)
Vesi
Valmistamine
1. Pane leivatükid potti, lisa nii palju vett, et leivatükid on kaetud, kuumuta keemiseni ja lase keeda 10–12 minutit või nii kaua, kuni leib on pehme. Lase veidi jahtuda ja püreesta saumikseriga. Lisa suhkur, hakitud rabarber ja maitseained, keeda 5–7 minutit. Lase jahtuda ja tõsta pokaalidesse. Pane külmkappi.
2. Hõõru toorjuustu hulka tuhksuhkur ja Vana Tallinna liköör. Sega hulka vahustatud koor. Pritsi kreem kondiitripritsiga või tõsta lusikaga supile. Kuumuta hakitud rabarberit suhkruga paar minutit. Sega maisitärklis külma veega ja lisa rabarberile, kuumuta segades veel paar minutit. Lase jahtuda ja tõsta supile.
Kommentaarid (0)