Foto: Jaan Heinmaa
Väherasvased toidud
14. mai 2018, 05:25

Mereannihautis karulauguga

Mõnusalt koorene mereannihautis saab karulaugult värskust ja maitset. Aasiapärast nüanssi lisad, kui asendad koore kas osaliselt või täiesti kookoskoorega. Tšillit pane maitse järgi.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
30 minutit + 2 tundi sulatamiseks

Koostisosad
400 g Külmutatud mereannisegu
1 tk Sibul
2 vart Seller
1 tk Küüslauguküüs
1 tk Punane tšillikaun
1 spl Õli
175 ml Valge vein
3 dl Kanapuljong
1 spl Maisitärklis (pluss vesi 1 spl)
75 g Karulaugulehed
0.5 dl Hakitud till
5 spl Rõõsk koor 35%
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Sulata mereannid. Haki sibul, seller ja tšilli. Pannil õlis kuumuta hakitud sibul ja seller 5–6 minutiga pehmeks ja helepruuniks.

2. Lisa hakitud tšilli ja kuumuta läbi. Vala peale vein ja keeda, kuni see ära aurustub. Vala juurde puljong ja veega segatud maisitärklis, hauta 5–10 minutit, kuni vedelik pakseneb. Leem maitsesta, lisa sinna sulatatud mereannid, väiksemaks rebitud karulauk ja hakitud till.

3. Kuumuta mõni minut, sega hulka vahukoor. Paku juurde röstitud või praetud saia küüslaugu või pestoga.

HEA TEADA!

Karulaugu asemel või sellele lisaks võid hautisesse panna spinati–või naadilehti,siis lisa koos tšilliga ka 1–2 hakitud küüslauguküünt.