Foto: Jaan Heinmaa
Laktoosivabad toidud
14. mai 2018, 04:32

Soe lõhesalat köögiviljadega

Üsna lihtsalt valmiv salat on argirutus eriti hea valik – pane kõik komponendid ahju ja sega siis kokku. Salatisse sobib praegu napsata naadi-, võilille- või nurmenukulehti.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
100 g Redis
150 g Kirsstomatid
1 tk Punane sibul
100 g Spargel
300 g Lõhefilee
150 g Salatilehed
0.5 dl Õli
Sool
Must pipar
Tšillihelbed
Kuivatatud pune
200 g Brokoli
SINEPI-MEEKASTE
4 spl Oliiviõli
2 spl Sidrunimahl
2 spl Täisterasinep
1 spl Mesi
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Lõika redised ja kirsstomatid pooleks, sibul poolratasteks. Lõika sparglil puitunud varreosa ära, tükelda varred 3–4 cm pikkusteks juppideks ja brokoli õisikuteks. Pane köögiviljad ühe kihina ahjuplaadi küpsetuspaberile, aseta sinna ka lõhefilee.

2. Sega köögiviljad õli ja maitseainetega, lõhe pintselda samuti õliga üle ja maitsesta. Küpseta 220 kraadi juures 15–20 minutit.

3. Sega kokku kastme ained. Pese salatilehed ja kuivata, sega kastmega. Tõsta salatilehtedele soojad köögiviljad ja sega kergelt läbi. Pane peale lõhetükid ja serveeri kohe.