Foto: Jaan Heinmaa
Väherasvased toidud
10. mai 2018, 04:27

Kruubisalat tuunikala, karulaugu ja vutimunadega

Kogus: neljale

Koostisosad
2 dl Odrakruubid
200 g Tuunikalakonserv
8 tk Redis
2 tk Väike kurk
2 peotäit Karulauk
8 tk Vutimuna
KASTE
0.5 dl Oliiviõli
1 spl Palsamiäädikas
1 spl Mesi
2 spl Värskelt pressitud sidruni mahl
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Pane kruubid eelmisel õhtul vette likku, nõruta ja keeda peaaegu pehmeks ehk mõnusalt al dente. Lase jahtuda. Sega kokku kastmeained ja sega keedetud kruupidega. Jäta maitsestuma, kuni valmistad ülejäänud salatit.

2. Keeda munad, jahuta ja koori. Viiluta pestud kurgid, lõika redised sektoriteks. Tükelda karulaugulehed. Sega kõik ained kokku, ka tuunikala. Kaunista poolitatud vutimunadega.

HEA TEADA!

Pane kruubid eelmisel õhtul vette likku, nii keedad need pehmeks juba 10-15 minutiga.