Foto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
21. mai 2018, 02:45

Rabarberi-tartaletid martsipani ja ingveriga

Lihtsalt võrratu maitsekooslus: magus martsipan taina sees, vürtsikas ingver ja hapukas rabarber! Serveeri küpsetisi leigena vahukoore või vanillijäätisega. Kogus 8 tükki.

Koostisosad
MARTSIPANI-PURUTAINAS
100 g Martsipan
75 g Külm või
3 spl Suhkur
1.5 dl Nisujahu
TÄIDIS
2 vart Suur rabarber
1 cm jupp Värske ingver
4 spl Suhkur
2 spl Kartulitärklis
50 g Halvaa

Valmistamine

1. Riivi martsipan ja lõika või kuubikuteks. Sega martsipan, või, suhkur ja jahu puruseks massiks. Seda on mugav teha köögikombainis.

2. Vajuta tainas 8 väikese tartaletivormi põhja ja äärtele.

3. Viiluta pestud rabarberid ja riivi ingver. Tõsta kaussi ning sega suhkru ja tärklisega.

4. Laota rabarberid kaunilt ringikujuliselt vormidesse. Pudista peale halvaad ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 10-15 minutit või kuni tartaletid küpsed.