Lihatoidu retseptid

Kanamaksapasteet aprikoosidega 

Epp Mihkels, 14. mai 2018, 03:35
Foto: Jüri Seljamaa

Koostisosad
600 g Broilerimaks
1 tk Suur sibul
50 g Või
100 g Kuivatatud aprikoosid
1 dl Põltsamaa Kuldne
Sool
Must pipar
Suhkur soovi korral
1 dl Aprikoosidžemm

Valmistamine

1. Haki aprikoosid võimalikult väikesteks tükkideks. Pane need kaussi ja vala peale magus õunavein. Lase vähemalt 2 tundi seista. Kui aprikoosid on leotatud, haki peeneks sibul. Kuumuta pannil või ning prae sibulat, kuni see muutub õrnalt klaasjaks. Tükelda hulka kanamaks ning prae edasi, kuni maks on küps. Maitsesta soola ja pipraga.

2. Püreesta segu kas kann- või saumikseris kreemjaks. Kui segu on ühtlane, lisa aprikoositükid koos veiniga ning sega hoolikalt läbi. Kontrolli, kas maitse on parajalt soolane. Tõsta pasteet vormidesse. Kuumuta aprikoosidžemm ja määri pasteedile. Lase külmas jahtuda.

HEA TEADA!

Pasteeti tehes võib sellesse panna ka kuivatatud puuvilju. Sobivad jõhvikad, kirsid või, nagu siinses retseptis, hoopiski kuivatatud aprikoosid. Nende magusat maitset täiendab hõrk õunavein ning lisaks ka aprikoosimoos.