Kiudainerikkad toidud

Kausikook rabarberi ja jogurtivahuga 

Lia Virkus, 7. mai 2018, 06:37
 Jaan Heinmaa
Kausikoogid on popid, ka see rukkileiva ja jogurtivahuga maius. Lao rabarberitest vanillikaunaga keedetud hapukas moos kihiti teiste ainetega meelepärasesse vormi, kaussi või suuremasse purki. Naudi kohe või paari tunni pärast. 

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
800 g Rukkileib
2 tl Kaneel
RABARBERIMOOS
500 g Rabarber
2 sl Vesi
1.5 dl Moosisuhkur
1 tk Vanillikaun
500 g Kreeka jogurt
2 dl Vahukoor
3 sl Suhkur
Värske münt

Valmistamine

1 Tükelda rabarber ja pane vähese veega potti. Keeda suhkru ja pooleks lõigatud vanillikaunaga (seemned puhasta noaga potti) läbi, umbes 10 minutit. Lase jahtuda. Selle võib valmis keeta juba varem, nt eelmisel õhtul.

2 Rösti leivaviilud ahjus 200 kraadi juures, lase jahtuda  ja purusta köögikombainis või belnderis või hoopiski riivi. Sega kaneeliga. Jäta osa kaunistuseks.

3 Vahusta koor suhkruga ja sega paksu jogurtiga.

4 Lao kaussi kihiti rukkileivapuru, jogurtivahtu ja rabarberimoosi. Kõrgema kausi puhul korda kihte, Kaunista leivapuru ja mündilehtedega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee