Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
800 g Rukkileib
2 tl Kaneel
RABARBERIMOOS
500 g Rabarber
2 sl Vesi
1.5 dl Moosisuhkur
1 tk Vanillikaun
500 g Kreeka jogurt
2 dl Vahukoor
3 sl Suhkur
Värske münt
Valmistamine
1 Tükelda rabarber ja pane vähese veega potti. Keeda suhkru ja pooleks lõigatud vanillikaunaga (seemned puhasta noaga potti) läbi, umbes 10 minutit. Lase jahtuda. Selle võib valmis keeta juba varem, nt eelmisel õhtul.
2 Rösti leivaviilud ahjus 200 kraadi juures, lase jahtuda ja purusta köögikombainis või belnderis või hoopiski riivi. Sega kaneeliga. Jäta osa kaunistuseks.
3 Vahusta koor suhkruga ja sega paksu jogurtiga.
4 Lao kaussi kihiti rukkileivapuru, jogurtivahtu ja rabarberimoosi. Kõrgema kausi puhul korda kihte, Kaunista leivapuru ja mündilehtedega.
Kommentaarid (0)