Küpsetised

Juustuküpsised 

Eva-Maria Liivi, 7. mai 2018, 02:18
Foto: Hele-Mai Alamaa
Toredad, krõbedad, õhulised ja juustused soolased küpsised. Lapsi tuleb muidugi hoiatada, et see ei ole magustoit. Maitse on kõige parem just samal päeval süües. Kuigi tegelikult säilivad väga hästi.

Koostisosad
75 g Nisujahu
75 g Külm või
100 g Kõva tugevamaitseline juust
Sool
Must pipar

Valmistamine

umbes 20tk

1. Sõelu jahu kaussi. Lisa soolpipar ja tükeldatud külm või. Haki purutaoliseks massiks. Lisa peeneks riivitud juust. Soovi korral võid maitseks lisada ka tšillit. Mätsi tainas toidukilesse vorstiks ja pane vähemalt 30 minutiks külma.

2. Lõika õhukesed, umbes poole sentimeetri paksused viilud ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

3. Küpseta 200kraadises ahjus 15-20 minutit. Jälgi, et saaksid kuldsed, ning põhi võiks olla pigem tumekuldne.

4. Ahjust võttes jahvata veel peale soola-pipart ja lase pisut-pisut jahtuda.

5. Süüa võikski kohe. Kui juust on juba külmaks läinud, siis küpsised enam nii hõrgud ei ole.