Laktoosivabad toidud

Emadepäevabesee, kohvi ja Kreeka pähklitega 

Eva-Maria Liivi, 7. mai 2018, 04:12
Foto: Hele-Mai Alamaa
Besee on Eva leivanumber. Tema valmistab seda vasaku käega ja kinnisilmi, alati tuleb imeliselt välja. Aga algajad peavad siin ikka jälgima retsepti ja olema “kohal”. Kauss peab olema puhas ja munakollast ei tohi mitte tilkagi kaussi sattuda. Ole hoolas!

Koostisosad
3 tk Munavalge
150 g Demerara suhkur
Sool
2 tl Lahustav hohv
12 tk Kaunistamiseks Kreeka pähkel

Valmistamine

umbes 12 tkAlusta munavalge vahustamist.

1. Kui see meenutab juba vatti, siis lisa vähehaaval suhkur ja näpuotsaga soola. Lõpuks peab olema tugev-tugev vaht. Seisab püsti ja kui kauss tagurpidi keerata, siis ei kuku kübetki välja.

2. Lahustuv kohv suru lusikaga või uhmris pulbriks ja sega samuti sisse.

3. Et küpsetuspaber ahjupannil ringi ei sõidaks, tee paberi igasse nurka täpike ja “liimi” paber pannile. Tõsta küpsetuspaberile supilusikaga 12 pilvekest ja pane peale terve Kreeka pähkel nagu väike liblikas.

4. Küpseta eelsoojendatud 150kraadises ahjus umbes 1 tund kuni 1 tund ja 10 minutit. Lase rahulikult jahtuda.

5. Õhukindlas nõus seisavad beseed isegi 2 nädalat. Aga mida värskemad, seda paremad.