Foto: Laura Strandberg
Vähese suhkruga toidud
7. mai 2018, 05:52

Kookose-brüleekreem granadilliga

Pisut teistmoodi pühademaius on mõnusalt kookosene, pisut hapukas ja üsna patune!

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
4 tk Granadill
400 ml Rõõsk koor 35%
150 ml Kookoskreem
5 tk Munakollane
2 spl Kookossuhkur
Golden Casteri suhkur pealeraputamiseks

Valmistamine

1. Lõika granadillid pooleks ja eemalda sisu.

2. Pane vahukoor ja kookoskreem potti ning kuumuta segu madalal kuumusel.

3. Mikserda munakollaseid ja kookossuhkrut kausis veidi. Vala hulka ka granadillide sisu ja mikserda veel.

4. Aja vahukoor ja kreem peaaegu keema ning eemalda tulelt. Vala kooresegu munakollaste hulka kaussi, samal ajal seda vispeldades. Kurna segu läbi sõela teise kaussi.

5. Pane ahjuvormi 2 cm jagu kuuma vett. Aseta sinna sisse kuus brüleevormi ja jaota kreem kausikeste vahel. Kata vormid fooliumiga, kuid mitte päris õhukindlalt. Küpseta vorme 180kraadises ahjus 35 minutit, jättes need seest veidi võdisema.

6. Võta vormid ahjust välja ja lase neil paar minutit jahtuda. Seejärel kata vormid suhkruga ja põleta pealt leeklambiga, et suhkur karamellistuks.

HEA TEADA!

Kui sul leeklampi pole, aseta ramekin’id veidikeseks grillirežiimil ahju.