Vähese suhkruga toidud

Kookose-brüleekreem granadilliga 

Laura Strandberg, 7. mai 2018, 05:52
Foto: Laura Strandberg
Pisut teistmoodi pühademaius on mõnusalt kookosene, pisut hapukas ja üsna patune!

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
4 tk Granadill
400 ml Rõõsk koor 35%
150 ml Kookoskreem
5 tk Munakollane
2 spl Kookossuhkur
Golden Casteri suhkur pealeraputamiseks

Valmistamine

1. Lõika granadillid pooleks ja eemalda sisu.

2. Pane vahukoor ja kookoskreem potti ning kuumuta segu madalal kuumusel.

3. Mikserda munakollaseid ja kookossuhkrut kausis veidi. Vala hulka ka granadillide sisu ja mikserda veel.

4. Aja vahukoor ja kreem peaaegu keema ning eemalda tulelt. Vala kooresegu munakollaste hulka kaussi, samal ajal seda vispeldades. Kurna segu läbi sõela teise kaussi.

5. Pane ahjuvormi 2 cm jagu kuuma vett. Aseta sinna sisse kuus brüleevormi ja jaota kreem kausikeste vahel. Kata vormid fooliumiga, kuid mitte päris õhukindlalt. Küpseta vorme 180kraadises ahjus 35 minutit, jättes need seest veidi võdisema.