Vähese suhkruga toidud

Kaalikasupp läätsedega 

Epp Mihkels, 7. mai 2018, 05:12
Foto: Katrin Press
Vürtsikas ja pisut idamaise mekiga kaalikasupp on külmal sügis- või talveõhtul tõeline kosutus. Ingver, tšilli, küüslauk ja sibul peletavad kõik külmetusnä hud eemale. Supp on toitev, aga samas ka kerge. Kes soovib, võib lisada serveerimisel näiteks grillitud kana.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Sibul
5 cm jupp Ingver
2 tk Küüslauguküüs
1 tk Tšillipiprakaun
Praadimiseks õli ja või
1.5 l Puljong
2 tk Väike kaalikas
1 dl Punased läätsed
1 purk Kookospiim (400 ml)
Sool
Must pipar
Serveerimiseks värske koriander

Valmistamine

1. Haki sibul, ingver, küüslauk ja tšillipiprakaun võimalikult peeneks. Kuumuta potis või ja õli ning kuumuta maitseköögiviljad kergelt läbi, kuni sibul muutub klaasjaks. Jälgi, et köögivili ei pruunistuks, sest muidu jääb supile mõrkjas mekk.

2. Vala peale puljong ja lase leemel keema tõusta. Koori kaalikas ja riivi jämeda või ribastava riiviga. Lisa keema tõusnud supipõhjale kaalikas koos läätsedega ja keeda 6–7 minutit.

3. Vala juurde kookospiim ja kontrolli maitset, lisades vajadusel soola või pipart. Maitsete ümardamiseks võid lisada ka pisut suhkrut. Keeda veel kuni 5 minutit ja serveeri, hakkides peale värsket koriandrit.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee