Foto: Tiit Efert
Linnuliha retseptid
7. mai 2018, 04:46

Kanapoolkoivad mündikastmega

Selle roa täht on kindlasti mündikaste! Ja India vürtse retseptis ei tasu karta – need pole liialt piprased, vaid pigem maitsekad.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
15 minutit + üle öö marinaadis + 40 minutit küpsetamiseks

Koostisosad
8 tk Broileripoolkoib
2 spl Riivitud värske ingver
2 spl Riivitud küüslauguküüs
1 tl Fenkoliseemned
3 spl Sinepiõli
1 tl Tandoori masala pulber
1 tl Garam masala pulber
0.5 tl Jahvatatud vürtsköömned
0.33 tl Jahvatatud valge pipar
Sool
MÜNDIKASTE
Roheline tšillipipar
15 g Sibul
1.5 cm jupp Ingver
2 tk Väike küüslauguküüs
1 dl Värsked mündilehed
1 peotäis Värske koriander
3 spl Jogurt
0.5 tl Jahvatatud vürtsköömned
0.33 tl Garam masala pulber
Must sool

Valmistamine

1. Tee kanakoibadele terava noaga sisselõiked. Purusta uhmris fenkoliseemned. Riivi ingver ja küüslauk, sega need väikeses kausis omavahel ning hõõru kanakoivad seguga kokku. Marinaadi valmistamiseks sega kausis sinepiõli, jahvatatud vürtsköömned, tandoori masala, garam masala, purustatud fenkoliseemned ja valge pipar. Tõsta koivad marinaadi ja mudi neid marinaadis hoolikalt. Seejärel kata kauss toidukilega ja aseta koivad ööseks külmkappi marineeruma.

2. Järgmisel päeval tõsta marineerunud koivad vähemalt 30 minutit enne küpsetamist toatemperatuurile. Lao need seejärel küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 180-kraadises ahjus 40 minutit.

3. Koibade küpsemise ajal valmista münditšatni. Haki tšilli ja sibul hästi peeneks ning riivi ingver ja küüslauk. Purusta blenderis mündilehed ja koriander, lisa jogurt ning vurista veel kord läbi. Vala mündisegu kaussi ning sega juurde riivitud küüslauk ja ingver. Maitsesta jahvatatud vürtsköömnete, garam masala ja soolaga. Lase kastmel külmkapis maitsestuda seni, kuni kanakoivad ahjus küpsevad. Serveeri kanakoibi koos riisi, värske salati ja mündikastmega.