Vegan toidud

Krõbedad kaeraküpsised seemnetega 

Mari-Liis Ilover, 30. aprill 2018, 04:08
Foto: Mari-Liis Ilover
Kaer imendub aeglaselt, aitab hoida veresuhkrutaseme stabiilsena ja kõhu kaua täis. Brittidelt laenatud retsepti järgi tehtud kaeraküpsiseid (oatcakes) nauditakse tavapäraselt juustu ja puuviljade või puuviljamoosiga. Imehästi sobivad need ka hommikusöögiks või vahepalaks koos peotäie puuviljadega.

Koostisosad
3.5 dl Täisterakaerajahu
3.5 dl Täisterakaerahelbed
1 dl Päevalilleseemned
2 spl Mooniseemned
1 tl Sool
Must pipar
1 dl Oliiviõli
1.5 dl Keev vesi

Valmistamine

1. Sega kausis kahvliga kõik kuivad ained. Tee keskele süvend, vala sinna õli. Hakka lisama kuuma vett, samal ajal tainast lusikaga segades. Sega, kuni saad kuivemapoolse tainapalli, mis siiski püsib kenasti koos. Kui vesi pole enam liiga kuum, saad tainast segada käega. Kui vett läks liiga palju ja tainas kipub liigselt kleepuma, lisa kaerajahu. Lase tainapallil umbes 20 minutit seista.

2. Puista küpsetuspaberile kaerajahu, tõsta sellele tainapall ja kata teise küpsetuspaberiga. Vajuta kätega laiemaks. Rulli tainas kahe küpsetuspaberi vahel nii 3 mm paksuseks. Lõika klaasiääre või küpsisevormiga tainast umbes 5 cm läbimõõduga kettad, tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 180 kraadi juures 20 minutit. Keera küpsised ümber ja küpseta veel 10 minutit. Võta ahjust, lase jahtuda. Küpsised on päev pärast küpsetamist veelgi maitsvamad kui kohe ahjust tulles.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee