Foto: Mari-Liis Ilover
Vegan toidud
30. aprill 2018, 04:39

Näkileivad kookoseja chia-seemnetega

Kergelt kookosehõngulised näksid, mida mõnus krõbistada koos puuviljade või ka soolasemate dippide-määretega.

Koostisosad
0.5 dl Tšiiaseemned
2.5 dl Kookosjahu
1 tl Sool
0.5 dl Kookosõli
1.5 dl Kuum vesi

Valmistamine

1. Jahvata tšiiaseemned, näiteks kohviveskis. Sega kausis kahvliga tšiiaseemned, kookosjahu ja sool. Lisa kookosõli. Vala vähehaaval hulka kuum vesi, samal ajal tainast segades, kuni see on ühtlane. Tõsta tainas küpsetuspaberile ja vajuta käte abil laiemaks, kata teise paberiga. Rulli tainas kahe küpsetuspaberi vahel võimalikult õhukeseks. Kui tainas rullimisel kusagilt rebeneb, võid selle koha lihtsalt kokku lükata või äärtest võetud tainatükiga ära parandada. Eemalda pealmine küpsetuspaber. Lõika lahtirullitud tainas terava noa või pitsalõikuriga ristkülikuteks. Tõsta näkileib koos küpsetuspaberiga ahjuplaadile.

2. Küpseta 180 kraadi juures umbes 25 minutit, kuni plaaditäis on kergelt pruunistunud ja krõbe. Tõsta ahjust välja ja lase jahtuda. Murra leivake sisselõigatud kohtadest ettevaatlikult lahti.