Foto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
30. aprill 2018, 03:47

Beseetort laimi- ja spinatikreemiga

Rohelise spinati-laimikreemiga beseetort on üllatav ja lahe! Tort maitseb iseäranis hästi, kui see on saanud tõmmata tunni või paar. Kes krõbedaid beseepõhju naudib, ei pea kannatamatult ootama, vaid võib torti kohe peale kokkuladumist sööma hakata.

Koostisosad
BESEEPÕHJAD
4 tk Munavalge
2.5 dl Suhkur
3 tl Maisitärklis
1 tl Valge veini äädikas
Sool
SPINATI-LAIMIKREEM
50 g Värske beebispinat
1 tk Värskelt pressitud laimi mahl ja riivitud koor
500 g Maitsestamata toorjuust
3 dl Rõõsk koor 35%
1.5 dl Suhkur
VAHELE JA KAUNISTUSEKS
7 tk Väikesed beseed
Pistaatsiapähklid

Valmistamine

1. Beseepõhja valmistamiseks vahusta munavalged näpuotsatäie soolaga kõvaks vahuks (vähemalt 3 minutit). Lisa vähehaaval suhkur ja vahusta seni, kuni suhkur on sulanud. Sõelu hulka maisitärklis ja lisa äädikas. Vahusta kõik veelkord läbi.

2. Tõsta vaht 3 x 20-24 cm läbimõõduga kettana küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaatidele (joonista pliiatsiga kettad paberile ette). Tõsta lusikaga kaunistamise jaoks mõned väikesed kuhjakesed suurte beseede vahele (7 tk). Küpseta 120-ne kraadises ahjus 1 tund, lülita kuumus välja ja jäta beseed lahtise uksega ahju maha jahtuma. Siiani saad tordi ette valmistada eelmisel või üle-eelmisel päeval.

3. Kreemi jaoks püreesta spinat 0,5 dl suhkru, riivitud laimi koore ja pressitud mahlaga (0,5 dl). Vahusta koor ja toasoe toorjuust ülejäänud 1 dl suhkruga ja lisa spinati-laimipüree. Vahusta ühtlaseks kreemiks.

4. Tõsta jahtunud beseepõhi serveerimisalusele, määri peale kolmandik spinatikreemi. Tõsta peale teine beseepõhi ja teine kolmandik kreemi, kata kolmanda beseega ja määri peale rohelist spinatikreemi. Tõsta serveerimiseni külma ja kaunista tort vahetult enne serveerimist hakitud pistaatsiapähklite ja väikeste beseedega. Pudista üks besee veel kõigele peale.