Kiudainerikkad toidud

Lehttainapirukad porgandi-spinatitäidisega 

Britt Paju, 23. aprill 2018, 06:22
Foto: Britt Paju

Kogus: seitsmele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
400 g Täistera pärmilehttainas
300 g Porgand
300 g Külmutatud spinat
3 tk Keedumuna
1 tk Sibul
1 tl Kuivatatud tüümian
Meresool
Must pipar
Praadimiseks või

Valmistamine

1. Sulata tainas ja spinat. Koori porgandid, tükelda kergelt ja keeda umbes 20 minutit soolaga maitsestatud vees, kuni need on pehmed. Koori ja haki sibul ning kuumuta võis keskmisel kuumusel umbes 5 minutit, kuni sibul on pehme. Suru spinatist vesi välja ja lisa spinat sibulale. Maitsesta segu soola ja tüümianiga ning kuumuta paar minutit, et liigne niiskus aurustuks. Tambi porgand pudrunuiaga pudruks. Haki muna peeneks. Sega komponendid omavahel ja lase jahtuda.

2. Rulli tainas kergelt ja lõika 10 x 15 cm tükkideks. Tõsta ühele tainapoolele täidis ja kata teise poolega. Suru tainapooled noaseljaga kindlalt kokku ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri lahtiklopitud munaga ja tee iga piruka peale mõned väikesed sisselõiked, et niiskus välja pääseks. Küpseta 200kraadises ahjus ligikaudu 15 minutit, kuni pirukad on kuldpruunid.