Kiudainerikkad toidud

Pähklipulgad rosmariiniga 

Lia Virkus, 16. aprill 2018, 05:13
 Jaan Heinmaa
Tänu täisterajahule kiudainerikkad rosmariinitikud sobivad nautimiseks klaasi veini juurde või salati-supi kõrvale. Rosmariin ja pähklid annavad koos rukkijahuga meeldiva maitsekoosluse.

Koostisosad
300 g Nisujahu
150 g Täisterarukkijahu
100 g Hakitud Kreeka või pekanipähklid
2 spl Hakitud rosmariiniokkad
8 g Kuivpärm
1.5 tl Peen meresool
4 spl Oliiviõli

Valmistamine

1. Sega kõik koostisosad omavahel, v.a oliiviõli. Seejärel lisa ka oliiviõli koos 3 dl käesooja veega ja sega ühtlaseks tainaks. Sõtku tainast umbes 10 minutit, kuni see on siidine ja elastne. Tõsta jahuga ülepuistatud kaussi ja jäta kile või rätiku alla 1,5–2 tunniks kerkima, kuni kogus on kahekordistunud.

2. Pane ahi 220 kraadi juurde sooja. Vormi tainast jahusel laual pikk rull, jaga 16–20 tükiks. Veereta tükid näppude vahel 20 cm pikkusteks peenteks rullideks ja jaga küpsetuspaberiga kaetud (kahele) ahjuplaadile. Lase rätiku all 15 minutit kerkida ja küpseta ahjus 10–12 minutit või kauem, kuni tikud on saanud kauni värvi.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee