Foto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
16. aprill 2018, 03:09

Beseetort šokolaadikreemiga

Suur ja uhke tort sisaldab krõbedat šokolaadiriisi. Beseetordi saad eelmisel päeval peaaegu valmis teha. Vahetult enne serveerimist lisa vahukoor ja viimistle tordi välimus.

Koostisosad
PÕHI
3 tk Munavalge
2.5 dl Suhkur
3 dl Šokolaadi-paisriis
KREEM
1 dl Vesi
2 spl Nisujahu
50 g Tume šokolaad
60 g Või
0.5 dl Tuhksuhkur
1 tk Munakollane
2 spl Brändi või Vana Tallinna liköör
3 dl Rõõsk koor 35%
30 g Kaunistuseks tume šokolaad

Valmistamine

10 tk

1. Beseepõhjade tegemiseks klopi munavalged pehmeks vahuks, vahustamist jätkates lisa suhkur. Vahusta edasi, kuni saad tugeva läikiva vahu, sega hulka šokolaadiriis. Tõsta vaht 2 küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse tordivormi (d 26 cm) ja küpseta 150-kraadises ahjus tund aega.

2. Kreemiks keeda jahu ja vesi kastrulis pidevalt vispeldades ühtlaselt paksuks massiks. Võta pliidilt ja sulata selles šokolaad ja või. Sega ühtlaseks, lisa tuhksuhkur ja munakollane ning alkohol, vahusta kohevaks. Pane üks põhi tordialusele ja määri peale jahtunud kreem. Siiamaani saad tordi juba eelmisel päeval valmis teha. Enne serveerimist tee ülejäänu: vahusta koor, määri kreemile ja pane peale teine põhi. Sulata šokolaad vesivannil ja nirista see kaunistuseks peale.