Eesti köök

Vahukoorega täidetud rullbiskviit pardimunadest 

Pille Enden, 16. aprill 2018, 04:44
Foto: Jaan Heinmaa
Pardimunadest biskviit tuleb kaunilt kollane ja hästi pehme. Enne vahustamist hoia mune toatemperatuuril.

Koostisosad
4 tk Pardimuna
1 tl Sidrunimahl
1.5 dl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
0.25 tl Sool
0.5 dl Nisujahu
1 dl Jahvatatud mandlid
Pistaatsiapähklid
Suhkur plaadile raputamiseks
Õli plaadi määrimiseks
Tuhksuhkur pealeraputamiseks
TÄIDIS
300 g Kohupiim
1 dl Tuhksuhkur
0.5 tl Vanillsuhkur
1 purk Troopilised puuviljad kerges siirupis (425 g)
2 dl Rõõsk koor 35%

Valmistamine

10 lõiku

1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Kata ahjuplaat õliga ja siis küpsetuspaberiga.

2. Eralda munakollased ja -valged. Vahusta munavalged koos sidrunimahlaga pehmeks vahuks, vahustamist jätkates lisa vähehaaval 0,75 dl suhkrut ning klopi edasi, kuni saad pehmete tippudega läikiva vahu.

3. Vahusta munarebud heledaks, klopi hulka ülejäänud suhkur, vanillisuhkur ja sool. Sega jahu ja jahvatatud mandlid, raputa munavalgevahule, tõsta peale munarebuvaht ja sega õrnalt läbi. Määri ahjuplaadile. Küpseta 10–12 minutit.

4. Raputa küpsetuspaberile suhkur, tõsta sellele biskviit ja eemalda ettevaatlikult pealmine paber. Keera lühemast küljest alates koos paberiga rulli ja jahuta.

5. Täidist tehes sega kohupiima hulka suhkrud ja nõrutatud puuviljad. Vahusta koor ja sega juurde. Keera biskviit rullist lahti ja määri täidis peale. Keera uuesti rulli, raputa peale tuhksuhkrut ja hoia jahedas.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee