Hommikusöögi retseptid

Hanemunast omlett kartuli ja pirniga 

Pille Enden, 16. aprill 2018, 04:30
Foto: Jaan Heinmaa
Soolane peekon ja magus pirn moodustavad ses toekas itaaliapärases munaroas üllatava koosluse. Hanemunade asemel võid panna 4 kanamuna.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
180 g Kartulid
180 g Suitsupeekon
2 tk Pirn
2 tk Hanemuna
2 spl Piim
1 tl Sool
Must pipar
90 g Riivitud kõvem juust

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 175 kraadini. Koori kartulid ja lõika õhukesteks viiludeks. Prae peekon pannil krõbedaks ja tõsta kõrvale. Kalla enamus eraldunud rasvast pannilt ära, jäta alles 1 sl.

2. Prae kartulid rasvas u 8 minuti jooksul kuldpruuniks ja tõsta pannilt ära.

3. Lõika 1 pirn õhukesteks viiludeks ja hauta eraldi pannil peekonirasvas karamelliseks, u 8 minutit. Lõika teine pirn väikesteks kuubikuteks.

4. Klopi munad soola ja pipraga lahti. Pane 2 tl peekonirasva või võid pannile, lisa munad, krõbe peekon, pirnikuubikud, praetud kartulid ja 1,5 dl riivjuustu. Sega, kuni munad on hüübinud. Pane peale karamellised pirniviilud ja ülejäänud riivjuust. Küpseta ahjus 12–13 minutit. Kummuta pannilt ja lõika sektoriteks.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee