Kalatoitude retseptid

Kala Poola kastmes 

Pille Enden, 16. aprill 2018, 04:40
 Jaan Heinmaa
Hästi unustatud vana väärib meenutamist – kala Poola kastmes oli kunagi üsna levinud roog. Serveeri keedukartuli või kartulipüreega, keedetud riisi või värske salatiga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
600 g Valge kala filee (värske või külmutatud)
2.5 dl Vesi
Sool
6 tk Pipra tera
2 tk Vürtsipipra tera
1 tk Loorberileht
POOLA KASTE
100 g Või
3 tk Keedetud muna
0.75 dl Kalapuljong
1 spl Hakitud petersell
Sidrunimahl
Sool

Valmistamine

1. Sulata külmutatud kala üles. Pane potti vesi, sool, pipar, vürts ja loorber. Keeda 8-10 minutit. Tõsta potti kalafilee ja keeda 10–12 minutit, tõsta välja.

2. Sulata kastruli põhjas või. Lisa kalapuljong, petersell ning maitse järgi sidrunimahla ja soola. Sega hulka hakitud keedetud munad. Tõsta taldrikule kala ja sellele kaste ning paku lisandiks keedukartuleid, kartulipüreed või riisi.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee