Foto: Jaan Heinmaa
Laktoosivabad toidud
16. aprill 2018, 04:20

Pardimunad Benedicti moodi avokaadoga

Pühapäeva hommikul on selline luksuslik hommikusöök igati kohane, aga kui aega jagub, miks siis mitte seda ka argihommikul valmistada.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
4 tk Pardimuna
2 tl Valge veini äädikas
2 tk Avokaado
Sidrunimahl
4 tk Poolitatud mitmevilja- või kaera-röstikukkel
Sool
Must pipar
HOLLANDI KASTE
1 tk Munakollane
0.5 dl Majonees
1 tl Sidrunimahl
1 spl Sulatatud või
Cayenne pipar
Sool

Valmistamine

1. Valmista kaste. Klopi kausis munakollane majoneesi, sidrunimahla, soola ja Cayenne’i pipraga lahti, mikserda hulka sulavõi. Tõsta kauss vesivannile ja kuumuta segades, kuni kaste pakseneb, 3–4 minutit.

2. Pošeeri munad. Selleks vala kastrulisse umbes 6–7 cm kõrguseni vett ja kuumuta keemiseni. Löö muna tassi või topsi ja lisa õige pisut äädikat. Löö vesi kastrulis näiteks lusikaga keerlema ja libista muna ettevaatlikult vette. Alanda kuumust nii palju, et vesi keeb, kuid mitte ägedalt. Kuumuta 4 minutit, tõsta muna vahukulbiga veest välja ja nõruta majapidamispaberil. Samamoodi pošeeri ülejäänud munad.

3.Poolita avokaadod ja eemalda kivi. Kaabi välja viljaliha, tee see kahvliga puruks, lisa pisut sidrunimahla ja maitsesta soola-pipraga. Rösti kuklid. Pane taldrikule poolik kukkel, tõsta peale avokaadomass ja pošeeritud muna, nirista üle kastmega. Pane peale teine kuklipool.